Sarbusca cu zer de oaie

de abetina in Supe/Ciorbe, 15 Iul 2020 | 5355 vizualizari

 

Reteta de vara

 

INGREDIENTE

  • 2 l zer de oaie
  • 1 kg.cartofi
  • 1 dovlecel, circa 200 gr
  • 1 sfecla rosie
  • 2 cepe
  • 1 gogosar
  • 3 morcovi
  • 1/4 bucata telina
  • 2 gogonele
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri bulion de gogosari
  • 6 oua
  • 1 legatura leustean.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarbusca cu zer de oaie:

Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala, la fel ca laptele dulce.

Se opreste focul, se sparg ouale si se dau drumul in oala; daca vreti, puteti trece cu furculita prin oala sa se sparga ouale, la ai mei le plac ouale sa fie intregi, asa ca le dau drumul in oala si nu mai amestec. Se adauga leustean tocat si puteti sa va bucurati de o sarbusca sau un bors de vara foarte sanatos. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
   

TIPS-URI

1

Puteti face sarbusca din chisleac, iaurt, zer de vaca dar este mai slab ca consistenta, puneti putina smantana.

2

Puteti sa bateti ouale ca pentru omleta si sa le adaugati in sarbusca si asa va iesi o sarbusca cu zdrente. Aveti multe posibilitati de a gati o sarbusca sau nacreala, acu depinde de zona in care locuiti, fiecare zona cu numele sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca cu zer de oaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

15.07.2020, 19:39

Arata bine!

abetina 1

16.07.2020, 12:54

multumesc de aprecieri,fiti binecuvantati!

Panacris 1

16.07.2020, 20:52

Pffff! Mai greu cu zer-ul oaie/vacă, dar cred că o să probez cu iaurt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei de casa