Sarmale cu ciuperci

de Tabita _ in Mancaruri de post, 8 Iun 2013 | 43768 vizualizari

 

Niste sarmale foarte gustoase! Avantajul e ca se fierb si mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1 ceapă
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pasta de ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci:

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere.

Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape. 

Se desfac foile de varza.  Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie.  Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru impachetat sarmale, iar celelalte se taie si se vor adauga pe langa. Fiecare foaie mai mare se taie in doua sau trei in forma de triunghi sau le puteti lasa intregi, in functie de cum vreti sa le formati.

Ceapa se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea mica. Ciupercile se curata si se toaca marunt.

Ceapa si morcovul se călesc în ulei incins aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, sare, piper, marar, cimbru. Se mai lasa cateva minute si se adaugă orezul.  Apoi se adauga pasta de ardei iuti.

Dupa ce umplutura pentru sarmale s-a mai racorit, se umplu foile si se împachetează,formand sarmale de marime medie.
Intr-o oala se pune un strat din varza tocata si apoi se aseaza incet sarmalele.

Se acopera si pe deasupra cu un strat din varza tocata si se se asezonează cu sare, cimbru și mărar.
Se pune apa cat sa depaseasca peste sarmale cu 2 centimetri inaltime. Se fierb la foc mic 1h-1.30h.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga, in apa in care fierb sarmalele ,si foaie de dafin.

2

Daca mancam de dulce servim in farfurie o portie de sarmale cu mamaliga si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ciuperci