Sarmale de curcan in frunze de stevie

de Bucataras in Curcan, 26 Apr 2017 | 9692 vizualizari

 

Sarmalele in frunze de stevie sunt foarte gustoase si mult mai usoare decat cele in frunze de varza murata. 

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan tocat
  • frunze mari de stevie
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 80 g orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 400 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei masline
  • 250 ml bors
  • 250 ml apa
  • sare si piper

pentru servit:

  • 1 legatura marar verde
  • smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan in frunze de stevie:

Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.

Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.

Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper.

Amesteca totul si apoi. adauga sosul de rosii si patrunjelul verde. Omogenizeaza bine compozitia.

Spala frunzele de stevie si opareste-le in apa clocotita cu putin sare. 

Lasa-le la scurs si la racit.

Taie cu grija cotoarele si apoi umple sarmalutele.

Asaza-le intr-un vas de ceramica.

Pentru sos, amesteca sosul de rosii cu borsul, apa, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si toarna-l peste sarmalute.

Pune capacul si baga vasul in cuptor, la 190 de grade C, 40-50 de minute, pana ce carnea si orezul sunt fierte. 

La final, presara deasupra mararul proaspat tocat si serveste sarmalutele cu iaurt grecesc sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de curcan in foi de vita de vie