Sarmalute de pui cu afumatura

de RuxyRux in Pui, 29 Oct 2012 | 4206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari si doua pulpe mari dezosate
  • 250 gr afumatura ( kaizer sau ce doriti de preferat in stil traditional si nu din supermagazin)
  • 2 cutii de rosii maruntite in bulion( Cirio)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • cimbru( daca doriti, sau daca va place marar)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 verze murate mari
  • 3 linguri ulei vegetal( de palmier)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de pui cu afumatura:

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui.

Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul).

Umplem foile de varza cu compozitia de carne si le adaugam in oala peste un pat de varza tocata marunt. Dupa ce am pus toate sarmalele le acoperim cu apa, apoi din nou un strat de varza tocata si deasupra restul de rosii in bulion.

Eu le-am fiert in oala mare de Zepter.

Dupa ce s-au fiert , atunci cand le-am incalzit le-am mai pus o jumatate de ora la cuptor. Servim cu mamaliguta si cu ardei iute in stil traditional desigur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de pui cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pipote cu orez la tigaie si sos alb