Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot

de Valclaudia in Slow Cooker, 4 Dec 2016 | 4428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva frunze de varza proaspata oparite in apa cu sare si 1 lingurita otet balsamic
  • cateva frunze vita de vie (congelate am avut eu)
  • 1 ou
  • 1 ceapa+ 1 ardei rosu sotate in 2-3 linguri de ulei
  • 2 morcovi rasi
  • 100 gr. soia granulata (fiarta in putina apa cu vegeta)
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cescuta quinoa
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • cateva boabe de piper
  • 1 foi de dafin
  • 1 cana apa plata
  • 3-4 rosii taiate bucati
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot:

Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile.

Decongelam frunzele de vita de vie.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei.

Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare pentru 10 minute. O scurgem de apa.

Soia granulata se fierbe in putina apa cu vegeta, pana se umfla, apoi o lasam la scurs.

Punem intr-un castron legumele sotate, quinoa scursa, soia scursa, morcovul ras, sare si piper dupa gust, oul si marar verde proaspat tocat. Omogenizam amestecul, apoi formam sarmalutele dupa marimea dorita.

Tocam putina varza, asezam pe fundul oalei de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l un strat de varza, apoi straturi de sarmalute. Din loc in loc aruncam cateva boabe de piper si bucatele de rosii.

Acoperim la final sarmalutele cu alt strat de varza, turnam 1 cana apa plata, acoperim oala si cuplam aparatul la sursa de curent pe functia low. Il lasam sa gatesca sarmalutele domol, 7-8 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital