Savarine

de Ela68 in Prajituri, 7 Noi 2012 | 8471 vizualizari

 

Am tot cautat o reteta de savarine ce se apropie cat mai mult de retea originala, cea avand compozitia apropiata de cozonac. Mi-am adus aminte ca am o carte, "Cofetaria franceza" unde musai ar trebui sa o gasesc, data fiind originea franceza a acestei prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • un praf sare
  • 30 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 30 gr unt
  • 250 ml lapte
  • sirop :
  • 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml rom
  • topping :
  • 250 ml frisca indulcita ( preferabil cea naturala )-pentru umplut
  • jeleu de capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut. 

Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.

Dupa 10 minute deja incep sa creasca. Se coc la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.

Pentru sirop :Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.Lasam la racit.

Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam. 

Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini savarine