Savarine cu pesmet...

de Miha in Dulciuri, 13 Mai 2009 | 12221 vizualizari

 

E mai buna decat cea de la cofetarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet...:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina.


Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. :)


Eu nu am forme speciale de savarine,asa ca le-am copt in cele de briose. :)


Dupa ce s-au racit savarinele,luam cate una si o scufundam in siropul preparat din 200 g zahar caramelizat,stins cu 400 ml apa.

Le lasam cat sa se imbibe bine (chiar foarte bine as spune ) le scoatem pe un platou.Taiem capacelele umplem cu frisca muuuulta si le ornam dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet..." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe