Scoici cu ciuperci

de lia maria in Fructe de mare, 18 Noi 2010 | 11909 vizualizari

 

Un preparat gustos, usor si rapid de realizat, potrivit pentru o cina romantica...

 

INGREDIENTE

  • Pt. scoici
  • 500 g scoici
  • 3 ciuperci medii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 fir praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100ml apa
  • Pt orez:
  • 3 cani apa
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 cub concentrat de legume
  • ½ lingurita sare
  • 1 varf de cutit curcuma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu ciuperci:

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand apa da in clocot, adaugam orezul, dam flacara pe mediu si lasam sa fiarba sub capac, 15’ dupa care oprim focul, orezul este gata.

Intre timp, taiem fideluta prazul, ardeiul gras si cel iute, ciupercile si usturoiul. Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam prazul, lasam 1-2’ la calit, adaugam ardeiul, mai lasam putin si punem ciupercile si usturoiul, amestecam punem capacul si le lasam cam 5’ sa fiarba impreuna. Adaugam scoicile, sosurile, pasta, apa si mai lasam la fiert 15’.

Servim preparatul cald, orezul sub forma de turnulet , de jur imprejur scoici si pentru ornament cateva fire de arpagic. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

vanilla 1

19.11.2010, 12:57

foarte frumos!!! da merg scoice cu orez?

MIUTA 1

21.11.2010, 17:17

Arata foarte bine,nu am curaj sa gust nu pap scoici......dar arata super 5 furcu

adry88 1

22.05.2011, 18:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste