Scoici si creveti Saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 21 Iun 2013 | 16151 vizualizari

 

Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg scoici si creveti (congelati)
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 5 rosii maricele
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • tarhon
  • sare si piper
  • branza de capra Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici si creveti Saganaki:

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.

Am tocat marunt usturoiul.

Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul. 

Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.

Am trecut la prepararea sosului.

Am dat pe razatoare rosiile.

Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul. 

Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.

Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici si creveti Saganaki" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca