Sirop din flori de iasomie

de Panacris in Sirop / Compot, 1 Iun 2016 | 5969 vizualizari

 

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de sezon și la îndemâna oricui ;)

 

INGREDIENTE

  • Flori de iasomie cca. 300 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă plată 1000 g,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de iasomie:

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.

Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.

 După ce s-a oprit focul se adaugă florile de iasomie, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperature camerei.

 Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.

 Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de iasomie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

02.06.2016, 08:36

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași

AndrutzaP 1

02.06.2016, 09:26

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici