Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel

de RuxyRux in Somon, 17 Ian 2013 | 8147 vizualizari

 

Gustos tare, va invit la cina desi e cam tarzior...

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 1 legatura de sparanghel
  • 100 gr unt
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat ras( 1 cm si jumatate)
  • 125 ml vin alb( demidulce)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • turmeric
  • zeama de la o lamaie mica
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel:

Am preparat somonul in vasul Zepter.

Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt.

Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie sa ramana crocant la exterior si moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie si il saram.

In sosul ramas adaugam vinul, turmericul, oregano, piperul si apoi somonul. Adaugam si zeama de lamaie. Acoperim vasul si il lasam in jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grija cand il intoarcem se rupe destul de usor. Saram pe fiecare parte cand il intoarcem si apoi il servim alaturi de sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte