Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb

de Gherca Daniela in Somon, 4 Ian 2020 | 4587 vizualizari

 

Acest preparat a fost facut in seara de revelion si din acest motiv nu am reusit sa fac fotografii asa mai wow. Musafirii nu puteau astepta :))

A iesit tare gustos! ;)
"Bunatati pentru Craciun"!

 

INGREDIENTE

  • 1 file de somon circa 800 g
  • sare
  • piper
  • tarhon proaspat (sau uscat)
  • 3-4 frunze de salvie proaspata (sau uscata)
  • ulei de masline
  • Pentru legume:
  • 1 ceapa mica rosie taiata julienne
  • 400 g varza de Bruxelle
  • 1 ardei rosu, taiat betigase
  • 150 g ciuperci, taiate felii
  • cartofi de marime medie, taiati acordeon (cate un cartofi pentru fiecare persoana, in cazul meu 5 cartofi)
  • pentru condimentat: sare si piper
  • Pentru sosul din vin alb:
  • 120 ml vin alb
  • 2,3 linguri pline zeama de lamaie
  • 240 ml smantana pentru gatit lichida
  • 1 lingurita de maizena (amidon de porumb)
  • 1 ingurita de tarhon proaspat (sau uscat)
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb:

    Pentru inceput incalzim cuptorul la 200°C.
    Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu sare dupa gust si-i dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
    In acest timp punem varza de Bruxelle la fiert in apa cu sare si 1 lingurita de zahar pentru 15 minute, apoi o dam deoparte.
    Acum pregatim somonul: Il curatam de solzi si spini, il condimentam cu sare, piper dupa gust si il asezam in tava incinsa, langa cartofi, presaram putin tarhon uscat si asezam frunzele de salvie deasupra.
   Dam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

   Intr-o tigaie wok, punem cateva linguri de ulei de masline si sotam legumele( ceapa, ardeiul si ciupercile), condimentam imediat cu sare si piper , iar daca este nevoie puteti pune si putina apa.
Cand sunt gata le dam deoparte.
In aceeasi tigaie sotam si varza de Bruxelle, dam deoparte.

     Acum facem repede si sosul:
     In tigaia in care am sotat legumele punem cateva picaturi de ulei de masline si adaugam vinul alb, zeama de lamaie si tarhonul. Lasam sa fiarba pana scade la jumatate .
    Dizolvam amidonul in cateva linguri din sosul din tigaie si il turnam peste vinul alb, iar la final, turnam si smantana lichida, apoi condimentam cu sare si piper. Mai lasam 1 minut si stingem focul.

   Legumele sotate le asezam langa somon si mai lasam 1 minut la cuptor!

Servim cu sos si un pahar de vin alb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

violeta30 1

04.01.2020, 23:47

Wow ! Peste As manca dimineata, pranz si seara

dantes 1

05.01.2020, 11:06

Bun!

mihaelar63 1

07.04.2021, 21:06

Oare cum de mi-ascapat ? Interesanta asezonare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu o crusta de cartofi si legume