Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir

de DinDragostePentruGatit in Somon, 2 Apr 2012 | 7545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 porții file de somon.
Sos de citrice:
  • 2 portocale potrivite;
  • zeama de la 1 lămâie;
  • 4 lg ulei de măsline;
  • 2-3 lg pătrunjel tocat;
  • ardei iute, tăiat fin;
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin;
  • 2 lgț coajă de portocală rasă;
  • 1 lgț coajă de lămâie rasă;
  • sare,
  • piper.
Orez:
  • 1 cană orez basmati;
  • 1 ceapă mică;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1-2 lgț ghimbit ras;
  • ulei de măsline;
  • 2 1/2 căni apă fierbinte;
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir:

Sosul de citrice:

Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.

Orezul:

Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte puțin; se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras, se călesc cam 1 minut după care se adaugă orezul iar mai apoi apa fierbinte. Se fierbe în jur de 6-7 minute, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute.

Somonul:

Se spală, se șterge cu un șervet de hârtie, se sărează.

Se pune tigaia grill la încins, se unge cu puțin ulei să nu se lipească peștele și se așează somonul. Se ține cam 3-4 minute pe fiecare parte.

 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pun pe grill prima dată partea cu pieliță a peștelui, așa știu de la tata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la grătar cu sos de citrice & orez basmati cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu praz, morcovi si rosii cherry