Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii

de Catalina L in Cook and smile, 5 Noi 2017 | 3294 vizualizari

 

Rezultatul este proaspăt, racoritor și foarte aromat.
Este un preparat din pulpa de fructe si sirop de zahar.
Spre deosebire de inghetata nu contine lapte sau smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/sorbet-de-pepene-galben-limoncello-si.html

 

INGREDIENTE

  • 450 g pulpa de pepene galben
  • 150 ml de apa
  • 130 g de zahar
  • 2 fructe pasiunii
  • 1 lingura lichior de lamaie limoncello
  • 2 albusuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii:

Se prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească.

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se scoate pulpa si se da prin mixer. Se amestecă piureul de pepene galben cu lichiorul limoncello si cu siropul racit.

Taiati fructele pasiunii in 2, scoateti pulpa si semintele si treceti-le printr-o sita pentru a recupera sucul. Pastrati o lingura de seminte.

Adaugati sucul si semintele in piureul de pepene.

Bateti albusurile spuma si le incorporati .

Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.

Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.

Daca nu aveti sorbetiera, turnati compozitia intr-o cutie de plastic cu capac si dati-o la congelator 30 de minute.

Scoateti, mixati si dati din nou la congelator timp de 30 de minute.

Repetati de 2 ori. Astfel sorbetul nu va avea cristale de gheata.

Gustul pepenului galben este predominant, acest sorbet este de mare finețe, il voi reface cu siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie