Sos turbat

de Ade200 in Conserve, 7 Sep 2012 | 7134 vizualizari

 

Îmi plac sosurile picante, asta e, încerc în fiecare an să inventez, uite ce a ieşit azi!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg de roşii
  • 2 kg de gogoşari/capia roşii
  • 2 kg de mere
  • 1 kg de ceapă
  • 1 pumn de prune dulci
  • 1 pară
  • 1 gutuie 5 căpăţâni de usturoi
  • 500g de morcovi
  • 10 ardei iuţi
  • 250 ml de ulei
  • 250 ml de oţet
  • sare
  • piper
  • zahăr/miere/îndulcitor după gust
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos turbat:

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume curăţate le-am dat prin maşina de tocat. Am pus sarea şi am fiert la foc mic vreo 2 ore. Atunci am pus oţetul si restul aromelor, am pus blenderul în compoziţie si a devenit sos. Fiica mea a zis că era mai bun înainte că-i place să simtă legumele! Aşa că alegeţi cum doriţi. Daca nu vreţi aşa picant, reduceţi ardeiul iute, ca eu l-am pus cu sâmburi cu tot! Am mai fiert 30 de minute si l-am pus în borcane mici, pe care le-am capsat şi pus în pături. A doua zi le puneţi în tava din cuptor, turnaţi apă şi sterilizaţi 30 de minute. Gata, la cămară!


A, era să uit. Pentru că ieri am pus şi capia copt, sucul lăsat de ei l-am adăugat şi pe el de la început la sos.

Ca să nu pun zahăr, am pus si nişte prune dulci, dar nu e obligatoriu. Puteţi pune morcovi mai mulţi dacă doriţi, adică ajustaţi-l după concepţiile dvs. filosofice, pardon gastronomice! Eu sunt încântată de sosul ăsta,     l-am pus pe ficăţei, se poate consuma cu orice

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos turbat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos rosu usturoiat