Sos Tzatzichi

de Roxanna in Pt. carne, 28 Iun 2013 | 18321 vizualizari

 

Iata un sos fresh-racoritor potrivit mai ales in acest sezon

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti,
  • 500 g iaurt gros (de capra),
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita chimen (optional),
  • 2 fire marar,
  • 1 castravecior murat (optional),
  • masline, sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatzichi:

Se taie castraveciorul murat cubulete si se pune deoparte. Se curata de coaja castravetii, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron, se presara peste ei sare si se lasa 1 ora sa iasa zeama din ei. Se curata usturoiul si si se mixeaza impreuna cu doua linguri de ulei. Se storc castravetii, intre palme, se amesteca cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si se potrivesc de sare si piper. Se pune Tzatzichi in boluri, se garniseste cu frunzulite de marar, doua masline si cubulete de castravecior murat, se presara deasupra chimenul.

TIPS-URI

1

Acest sos-salata grecesc se serveste rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura – salata langa legume, cartofi prajiti, tot soiul de fripturi si feluri de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Lavinia 1

29.06.2013, 08:47

Anett 1

29.06.2013, 09:22

hmmm buuun!

Doralinda 1

08.11.2013, 14:48

Tzatziki nu se foloseste niciodata la peste, cel putin nu in Grecia, dar da, se foloseste la toate fripturile din carne si la tot ce e in general prajit (legume), la peste se foloseste un sos care se numeste "ladolemono" care e facut din ulei de masline cu suc de lamaie stoarsa, dar bineinteles, fiecare cu gusturile lui

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)