Spaghetti carbonara

de Oana in Spaghete, 11 Iul 2014 | 11349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti
  • 200 gr bacon feliat
  • 200 gr ciupercute champignion
  • un galbenus de ou
  • 150 ml smantana de gatit
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri parmesan ras Delaco
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti carbonara:

Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare dupa instuctiunile de pe ambalaj.

Intre timp se calesc ciupercutele in uleiul incins, se adauga usturoiul ras si se lasa sa se inmoaie putin. Se adauga apoi baconul taiat feliute si se lasa pe foc pana se rumeneste putin. Se da tigaia deoparte.

Intr-un bol se amesteca smantana de gatit cu galbenusul de ou si parmezanul ras.

Cand spaghetele sunt fierte se scurg de apa si se toarna deasupra sosul de smantana. Se amesteca bine, fara sa se mai puna pe foc. Se rastoarna apoi deasupra si ciupercile cu bacon si se amesteca.

Se servesc calde, cu felii subtiri de parmezan si busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci, sunca presata si sos de rosii