Spanac cu sos de lamaie

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 27 Mar 2018 | 4453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 8 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 buc ceapa
  • 2 linguri faina
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu sos de lamaie:

Spanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua.

Punem uleiul la incins intr-o cratita un pic mai inalta, calim usturoiul cateva secunde si adaugam tot spanacul. Amestecam bine pana se inmoaie tot, dupa care lasam la foc mic pentru 10 minute.

Intre timp facem sosul. Calim ceapa tocata marunt, adaugam faina si stingem cu 3 cani cu apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care adaugam zeama de la lamaie si condimentam sosul cu sare si piper. Acest sos se adauga peste spanac si se amesteca bine.

 Se poate servi cu mamaliguta si ornam cu lamaie si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac, cu leurda