Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc

de RuxyRux in Ton, 20 Sep 2016 | 3465 vizualizari

 

O mancarica tare gustoasa si satioasa... asa ca la mama acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungute spanac (in jur de 600 gr ambele)
  • 2 pahare de lapte (plus 3 linguri pline)
  • 3 catei mari de usturoi
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei (3 sau 4 linguri)

Chiftelute ton:

  • 2 cutii de ton in ulei de masline (Rio Mare)
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura de faina
  • un varf de legatura de marar
  • un varf de legatura de patrunjel
  • sare (un praf)
  • o canita de faina
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei vegetal
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc:

Se curata usturoiul si se toaca marunt.

Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul.

Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar si jumatate de lapte si se verifica sa fie complet dezghetate rondelele (10 sau 12 minute).

Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca cu 3 linguri de lapte rece pana se omogenizeaza, apoi se adauga si jumatatea de pahar de lapte ramasa. 

Se toarna amestecul peste spanacul din vas si se mai lasa cateva minute bune la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Desigur, se sareaza dupa gustul personal.

Chiftelutele de ton:


Tonul se scoate din conserva si se amesteca cu ceapa tocata si usturoiul zdrobit prin presa, apoi cu oul, pesmetul, faina mustarul, sarea piperul si verdeata.

Se formeaza chiftelele si se dau prin faina (o canita) in timp ce se modeleaza.

Pe tava cuptorului se pune foaie se copt, se unge cu ulei si se asaza chiftelutele.

Se coc pana se rumenesc 25 sau 30 de minute.

Eu am preparat ou romanesc (in apa) si l-am asezat deasupra spanacului in farfurie.

Tare gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac si chiftelute de ton cu ou romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (33)

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:32

o mancare buna si sanatoasa!

RuxyRux 1

22.09.2016, 11:27

Multumesc!

Rahela Velicu 1

09.10.2016, 20:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton