Stiuca crocanta cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Noi 2018 | 4433 vizualizari

 

 ,, Retete inspirate de toamana"
 Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D.  Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr rondele stiuca
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • boia dulce de ardei
  • ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/
  • patrunjel verde tocat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 500 gr cartofi mici fierti si curatati de coaja
  • 3 linguri unt+ 3 linguri ulei
  • 2 catei usturoi pisati
  • rosii cherry , frunze rucola , ardei iute galben .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca crocanta cu cartofi:

  1. Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana.
  2. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout.
  3.  Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute.
  4. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  5. Aveti grija ca pestele sa fie patruns si crocant auriu, nu sa se arda.
  6. Cartofiorii fierti se prajesc intr-o alta tigaie in unt si putin ulei. Sarati.
  7. Cand cartofii incep sa fie rumeniti pe toate partile, aruncati in tigaie usturoiul pisat.
  8. Serviti stiuca crocanta si cartofii calzi pe un pat de rucola.
  9. Decorati cu rosii cherry si rondele de ardei iute.
  10.  Serviti alaturi un pahar de vin alb sau prosecco. Noi am avut un prosecco demisec.

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/.

2

Trebuie sa incercati acest deosebit mix de condimente. Este bine echilibrat si are tot ce-i trebuie. Aromat si usor picant.

3

Daca aveti condimente noi, folositi o cantitate minima, sa vedeti cum este apreciata aroma. In functie de preferinte ajustati dozarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca crocanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi