Supa crema de ciuperci

de Brindusa in Supe, 7 Feb 2012 | 5646 vizualizari

 

Reteta aceasta este adaptata dupa cea a Nicoletei, de la "All day cooking". Multumesc, draga mea :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg ciuperci champignon, spalate putin si taiate in patru  (pastrati cateva netaiate pentru decor)
  • 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete mici
  • 10 cm praz, curatat
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • smantana
  • sare, piper
  • crutoane
  • putin unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci:

Intr-o oala pune la fiert ciupercile, cartofii, prazul si ceapa, pana ce au fiert. Dupa ce au fiert, apa de supa nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 4 cm nivelul legumelor, pentru ca supa iese prea subtire.

Pune cateii de usturoi si cu un blender paseaza bine supa pana ce devine fina. Potriveste de sare si piper. 

Pentru decor, taie ciupercile pastrate in feliute subtiri si soteaza-le in putin unt, pana ce se auresc.

Inainte de servire pune in fiecre castronel de supa o lingurita de smantana si amesteca bine. Deasupra pune cateva felii aurii de ciuperci. Serveste alaturi crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci