Supa crema de fasole proaspata fava

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 30 Iun 2018 | 2337 vizualizari

 

O premiera pentru mine aceata fasole proaspata fava.
E adevarat ca necesita un pic de munca, trebuie curatata, fiarta apoi in apa 2 minute pentru a indeparta prima piele groasa care contine tanin.
Am facut o supa crema care se poate serrvi calda sau rece.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/supa-crema-de-fasole-proaspata-fava.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de boabe de fasole proaspata fava
  • 1 felie de sunca afumata (80 g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de piper de Sichuan
  • 1 Kub de pasare
  • dafin, cimbru
  • 100 g de smantana
  • patrunjel proaspatl
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole proaspata fava:

Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare.

Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.

Rumeniti pe ambele parti.

Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute.

Adaugati fasolea si usturoiul tocat.

Amestecati, puneti 1 l de apa fiarta si kub-ul de pasare.

Puneti foaia de dafin, cimbru uscat, paprika si piper (atentie sunca si kub-ul sunt deja sarate).

Gatiti la foc mic timp de 35 de minute.

Scoateti foaia de dafin si sunca afumata.

Mixati fasolea, adaugand zeama treptat pana obtineti consistenta dorita.

Puneti pe foc supa obtinuta, adaugati smantana si sunca taiata bucatele.

Amestecati, aduceti la fierbere si luati de pe foc.

Decorati cu patrunjel tocat.

Am pastrat cateva boabe fierte intregi pentru decorul final.

Serviti fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole proaspata fava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa