Supa crema de mazare cu ciuperci

de Criss in Supe, 4 Mai 2016 | 5749 vizualizari

 

Supele crema imi plac foarte mult, sunt usoare (au relativ putine calorii), se fac foarte repede si sunt ideale atunci cand n-ai prea mult timp sau chef de stat in bucatarie. In plus, poti sa faci rapid o supa crema de legume atunci cand n-ai prea multe prin camara sau frigider si n-ai cu cine lasa bebelina, pentru a putea merge la cumparaturi. :P Astfel ca am vazut ca am o punga de mazare in congelator, cateva ciuperci uitate in frigider, cartofi si ceapa in camara si ce puteam gati din toate astea decat o supa crema?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -450 g mazare congelata
  • -2 cartofi marisori
  • -1 ceapa
  • -1 lingura vegeta
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -marar
  • -250 g ciuperci
  • -1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de mazare cu ciuperci:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga cartofii taiati cubulete, se pune apa si cand incepe sa fiarba se adauga mazarea congelata. Se fierb legumele 10-15 minute, apoi se adauga vegeta si sare. Eu am pus vegeta naturala, facuta de mine si contine doar un amestec de legume fara sare.

Daca folositi vegeta din comert, nu mai adaugati decat dupa ce gustati supa. Cand supa e fiarta, se ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca dupa care se toarna intr-un blender si se mixeaza, sar se poate folosi blenderul vertical.
Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se calesc in putin ulei de masline, dupa care se pot adauga in supa, sau daca doriti o prezentare mai frumoasa, puneti supa in bol si decorati cu felii de ciuperci, cum am facut eu. Se serveste supa cu paine prajita sau crutoane. Eu am prajit painea, apoi am ras cascaval pe painea calda si am lasat sa se topeasca cascavalul,apoi am taiat painea in bastonase.
Daca vreti, puteti adauga in supa si 100 ml smantana dulce (nefermentata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

11.09.2018, 19:15

Ce apetisanta e!

Ancutsa 1

11.09.2018, 19:45

Ce bine arata!

Criss 1

14.09.2018, 10:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume