Supa cu legume verzi, linte si iaurt

de mihaelar63 in Supe, 29 Ian 2018 | 3375 vizualizari

 

Am incercat sa  prepar o supa in care sa se imbine armonios elementele mai consistente cu cele mai light. Se pare ca mi-a iesit cu succes!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 tulpina praz
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 l zeama limpede de pui
  • 4 carnaciori Radic [ crud-uscati ]
  • 6 linguri linte rosie cu mirodenii [ foi dafin , rozmarin , cimbru ]
  • 500 gr legume verzi-mazare, fasole verde , varza de Bruxelles [congelate ]
  • 1pahar iaurt grecesc
  • zeama lamie -optional
  • ceapa verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu legume verzi, linte si iaurt:

  1. Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien.
  2. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete.
  3. Carnaciorii se taie rondele.
  4. Caliti usor prazul. Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.
  5. Turnati deasupra zeama de carne de pui. Sarati.
  6. Adaugati la fiert morcovul.
  7. Dupa 15 minute se pun carmnaciorii, legumele verzi si lintea.
  8. Lasati sa mai dea un clocot timp de 15 minute si probati daca ingredientele s-au patruns.
  9. Gustati si sarati/ piperati daca mai este nevoie.
  10. La servire adaugati verdeata pe deasupra.
  11. Noi am adugat iaurtul direct in farfurie.
  12. Daca va este pe plac, acriti suplimentar cu zeama de lamaie.
  13. Noi am avut langa si painici preparate in cuptor, in casa.

                          Pofta buna !!!    

TIPS-URI

1

Atentie prazul se arde usor pentru ca are foile mai subtiri decat ceapa, daca nu este supravegheat.

2

Iaurtul grecesc are de regula 10 % grasime si inlocuieste cu succes smantana. In plus nu se fac cocoloase ca la o smantana de proasta calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu legume verzi, linte si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel