Supa de conopida

de simona72 in Supe, 22 Noi 2018 | 5110 vizualizari

 

O supa absolut superba care se potriveste cu vrremea rece de afara. Buchetelele crocante de conopida sufera o transformare spectaculoasa. Supa este una deosebit de cremoasa, iar aroma de conopida se simte peste tot…

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie sau alba
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conopida de 600-700 gr
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Aproximativ 1 litru supa de pui
  • Pentru servit:
  • Bacon prajit
  • Ulei aromatizat cu chili
  • Crutoane crocante cu boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida:

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul.

Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1 minut. Se adauga conopida rupta in buchetele si supa de pui. Se fierbe totul pana conopida este bine fiarta.

Cu un blender vertical se pasireaza bine, pana obtinem consistenta dorita. Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se mai trece cu blenderul pentru ultima oara prin supa. Se pune oala din nou pe aragaza si se lasa sa dea 2-3 clocote.

Se serveste calda, cu bacon prajit crocant, putin ulei aromatizat (eu am folosit unul picant) si crutoane aromatizate si ele cu boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz