Supa de fasole uscata

de ccris_ccris in Supe, 9 Mai 2009 | 7185 vizualizari

 

Este o supica delicioasa, foarte usor de facut si numai buna cand suntem in pana de inspiratie si de... bani.

 

INGREDIENTE

  • 450g de fasole uscata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust (sau delicat)
  • ulei
  • 3 litri apa
  • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole uscata:

Daca folosim fasole uscata, o punem de seara la inmuiat, a doua zi o punem la fiert in apa rece, o dam un clocot si aruncam apa, apoi o punem din nou la fiert in apa calda cu sare si o lasam pana fierbe bine.

Daca folosim fasole alba congelata, o punem la fiert in apa clocotita cu sare si nu mai aruncam prima apa.

Cat fierbe fasolea, curatam zarzavatul si-l taiem cubulete sau il da pe razatoare. Il calim usor in ulei si-l adaugam la fasole, cand e pe jumatate fiarta. Fierbem bine toate legumele, adaugam 2 foi dafin si sare dupa gust. Cand e supa gata, oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat.

Se poate servi cu ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole cu piept de curcan afumat