Supa de nectarine cu caise

de Roda in Supe, 17 Mai 2009 | 3837 vizualizari

Supa de nectarine cu caise

 

Este o supa pentru zile calduroase.

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie,
  • 400g.caise,
  • 400g.nectarine,
  • 150g.zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200ml.frisca,
  • 1 pachet budinca de vanilie,200ml. lapte,
  • sare,
  • cateva frunze de lamaita  pentru decor;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de nectarine cu caise:

1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala  si se stropesc cu sucul de lamaie.Se adauga zaharul,coaja rasa de lamaie,scortisoara ,un varf de cutit de sare,800ml.apa ;se lasa sa fiarba 8-10 minute,la foc mic.

2.Se paseaza sau turmixeaza fructele  cu supa in care au fiert,apoi se mai pune supa sa dea un clocot.

3.Se dizolva budinca de vanilie in laptele rece ,se adauga frisca ,se amesteca bine si se toarna peste fructe;se mai lasa sa dea 2-3 clcote,apoi se pune la rece.Se garniseste supa cu felii de caise stropite cu zeama de lamaie  si frunze de lamaita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de nectarine cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Avgolemono