Supa de pui cu galuste de gris

de miremirc in Supe, 8 Dec 2011 | 4749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne pui cu tot cu os 1 kg
  • morcovi 2 buc
  • telina 1 buc
  • pastarnac 1 buc
  • ceapa 1 buc
  • ardei mic 1 buc
  • cartofi 2 buc
  • apa 2 l
  • sare
  • boabe piper

Galuste de gris :

  • 1 ou
  • 4 lg gris
  • 1/2 lgt ulei
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

  Punem carnea de pui in apa rece, sarea si punem pe foc mic (pentru ca supa sa nu fie tulbure) . Spumam supa cand vedem ca are spuma deasupra. Dupa ce s-a fiert carnea , adaugam legumele curatate si lasam in continuare pe foc pana se fierb si legumele.

Strecuram printr-o sita marunta toata supa, apoi fierbem galustele in ea.
Pentru galuste : batem oul cu furculita, adaugam putina sare si uleiul, apoi grisul si amestecam . Trebuie sa avem grija sa nu iasa galustele prea tari sau prea moi. verificam daca e buna compozitia cand furculita lasa dare pe fundul farfuriei cand amestecam

  Cu ajutorul furculitei sau a unei linguri punem galuste in oala cu supa; de fiecare trebuie sa avem grija sa introducem in supa galusca cu lingura ca sa se desprinda de ea; nu ii dam drumul in supa din aer. Lasam sa fiarba pana ce galustele se ridica deasupra .

Servim alaturi de patrunjel verde (sau fara, fiecare dupa cum ii place) si piper macinat.
Pofta buna sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza