Supa de rata

de babi5 in Supe, 14 Dec 2013 | 4662 vizualizari

 

O supa buna!Pe frigul asta sa fie cit mai fierbinte!

 

INGREDIENTE

  • 1 rata (cca1,5 kg)
  • 3 morcovi mai maricei
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1ceapa mai mare
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • secretul gustului
  • citeva tije telina
  • 250 gr paste alfabet (eu am folosit arnos )
  • citeva boabe de piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rata:

Prima data am curatat bine rata apoi am taiat-o bucati si am lasat-o putin in apa rece ,pina curatam zarzavatul .

Apoi am pus carnea intr-o oala de 4 l. am completat  pe 3/4 cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

Cind incepe sa fiarba spumam bine apoi adaugam zarzavatul si ceapa, potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic.

Cind este aproape spre terminare am adaugat catelul de usturoi ,ardeiul galben si tijele de telina.

Cind carnea este bine fiarta se strecoara supa, mai adaugam putina vegeta ,completam cu apa fierbinte.

dam in clocot apoi adaugam pastele, lasam sa dea citeva clocote apoi oprim focul si lasam acoperita oala ca pastele sa-si mareasca volumul .. Supa este gata pentru a fi servita

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Asezonam cu patrunjel verde

2

Rasolul de rata poate fi servit cu sos de rosii,visine ,marar, usturoi si cu cartofi natur linga

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)