Supa de rosii a la francaise

de CaroleCuisine in Supe, 9 Ian 2012 | 3535 vizualizari

 

O supa crema de rosii mai deosebita.Gustul laptelui face supa sa fie usor dulce.Este o reteta diferita dar merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 6-7 rosii
  • 2 cepe mai maricele
  • 1 catel de usturoi
  • salvie
  • busuioc
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii a la francaise:

Taiem ceapa julienne, o calim in 2 linguri de ulei de masline, presaram putin busuioc si salvie, iar apoi dupa ce ceapa este calita adaugam 1 lingura de zahar pentru ca aceasta sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul pisat.

Punem rosiile la fiert in apa cu sare,le decojim  si le taiem cubulete.

Intr-o oala punem o cana de apa,adaugam cubuletele de rosii,ceapa calita,un cub de knorr sau 400 ml de supa de pui condimentam cu sare si piper iar spre sfarsit turnam laptele.

Eu am facut supa crema cu aparatul de pisat,dar o puteti lasa si asa.Depinde cum doriti.. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii a la francaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

CaroleCuisine 1

09.01.2012, 16:59

Multumesc Carla! Tare ma bucur ca va place! sper sa va mai bucur si cu alte retete.

CaroleCuisine 1

09.01.2012, 17:54

Multumesc Miha..sa stii ca iti apreciez f tare blogul...de foarte mult timp il urmaresc si din cand in cand mai gatesc din retetele tale..felicitari pt el

Dana_Retetegg 1

09.01.2012, 21:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste