Supa de rosii "anti-raceala"

de FlaviaD in Supe, 25 Iul 2013 | 6549 vizualizari

 

Supa aceasta de rosii nu este o supa clasica de rosii si nici nu este o supa de rosii obisnuita.
In primul si-n primul rand este mai exact o supa anti-raceala. Motivul pentu care nu este o supa de rosii obisnuita si pentru care este o supa anti-raceala este unul cat se poate de serios si anume supa aceasta a fost facuta la foc automat acum cateva seri cand iubitul meu pe care de astazi il vom numi Teo a venit acasa mort de racit, abia mai tinandu-se pe picioare.
Fiindca trebuia sa-l repun pe picoare repede si sa pun raceala pe fuga, a trebuit sa pun de un cocktail de vitamina C din diverse surse la foc automat. Ceva ce sa fie si bun la gust si hranitor, dar sa alunge si raceala. Si atunci m-am pus pe facut supa de rosii :)

 

INGREDIENTE

  • -4 rosii mari
  • -1 ardei gras
  • -1 ceapa verde
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 ardei iute
  • -1 lamaie verde
  • -1 lingura ulei de masline
  • -1 legatura de patrunjel
  • -condimente (piper alb, piper verde, chilli, sare, oregano, busuioc)
  • -o mana de paste
  • -1 litru de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii "anti-raceala":

Intr-o craticoara de un litru am taiat cam patru rosii felii si le-am pus cu apa la fiert impreuna cu o mana de paste – penne am folosit eu. Am lasat sa fiarba rosiile bine pana ce s-au inmuiat si a inceput a se desprinde pulpa de coaja si pana s-au fiert si pastele. In stadiul acesta am pus condimente din belsug si anume piper alb, piper verde, chilli, pregano si busuioc. Tin sa mentionez ca am pus o cantitate insemnata de picanterii ca doar faceam supa anti-raceala si trebuia sa ia raceala cu calduri si sa scape omul de ea :D

Cat supa a dat in clocot cu tot cu condimente am curatat o capatana de usturoi si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei si l-am lasat intr-un castronel. Apoi am taiat fideluta un ardei gras de marime potrivita – pentru cine nu stie, ardeiul gras contine o cantitate insemnata de vitamina C – si o ceapa verde taiata marunt. Le-am lasat si pe ele deoparte in castron alaturi de usturoiul pisat.

Am taiat felii o lamaie verde si am alaturat-o celorlate ingrediente in castron, un ardei iute taiat marunt si el si o legatura de patrunjel – si el contine vitamina C, cat despre ceapa si usturoi nu cred ca trebuie sa mai mentionez ca sunt bune la raceala.

Cand supa a dat in clocot, am oprit focul si am turnat toate legumele acelea crude in cratita, impreuna cu lamaia, ceapa si o lingura de ulei de masline. Am amestecat bine ca sa se imprastie aromele si i-am servit bolnavului supa fierbinte.

La gust a fost minunata – e un amestec de arome nemaiintalnit si foarte exotic si culmea culmilor, la 30 de minute dupa ce a mancat supa si a transpirat vartos de la toate picanteriile din supa, deja se simtea cu mult mai bine si cu chef de viata mai ceva ca in reclama cu Modafen.

A doua zi era refacut complet si pus pe picioare ceea ce inseamna ce supa mea de rosii buclucasa a pus netrebnica de raceala pe fuga :D

TIPS-URI

1

legume crude, mai putin rosiile

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii "anti-raceala"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.07.2013, 15:27

Buna supa chiar de esti racit sau nu

FlaviaD 1

25.07.2013, 15:59

E acrisoara si foarte aromata. Si sa nu uitam picantaaa

Krystyan Trendy 1

21.05.2014, 14:35

daca-i anti raceala ,trebuie musai probata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de ceapa frantuzesca