Supa de vacuta cu galuste de gris

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 11 Iul 2021 | 3748 vizualizari

 

 Dintre supele limpezi cea de vacuta este preferata mea, gustoasa, hranitoare si cu putine grasimi. Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne. Am preparat din ea o supa limpede. Carnea si legumele fierte in zeama le-am folosit pentru felul doi. Reteta aici  : https://www.bucataras.ro/retete/costita-de-vacuta-cu-legume-95502.html.
   Zeama ramasa a fost folosita la o supa gustoasa cu galuste de gris. Asa am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura.

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • sare
  • patrunjel verde tocat

Pt galuste : 3 oua cantarite fara coaja [ 180 gr]+ 200 gr gris + sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vacuta cu galuste de gris:

  1.  Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune .
  2. In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se tulbure .
  3. Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "
  4.  Este foarte simplu , doar trebuie respectate regulile de manipulare a oalei speciale .
  5. Pentru galuste am batut spuma ,  bine, ouale . Am adugat putina sare .
  6. Am turnat in ploaie grisul cate putin si am amestecat cu o spatula .
  7. Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .
  8. Se pune amestecul pentru galuste la rece timp de 10 minute .
  9. In acest interval veti observa ca grisul se infoaie si compozitia se intareste putin .
  10. Se pun galuste  cu ajutorul unei linguri in zeama ce fierbe la foc domol ,.
  11.  Ca sa nu se lipeasca compozitia de ou cu gris de lingura , se scufunda lingura de fiecare data , la fiecare galusca in zeama fierbinte .
  12.  Cand ati terminat de format galustele se toarna deasupra 150 ml apa rece , se opreste fierberea si se pune un capac .
  13. In 5 minute galustele se infoaie frums si coboara spre fundul oalei .
  14. La servire presarati

TIPS-URI

1

Alegeti pentru galuste un gris mai granulat .

2

Reteta de preparare a galustelor prevede cantitati egale de ou si gris . Am observat ca amestecul era prea moale si am mai pus o lingura de gris .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

12.07.2021, 10:17

Buna, buna!

Rocsi 1

13.07.2021, 20:57

Par a fi tare pufoase galustele!

Gherca Daniela 1

14.07.2021, 10:53

gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume