Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
O supa gustoasa si de sezon. Insotita de o mamaligna avem un fel de mancare complet si delicios:)
N-am pus multe legume pentru a nu denatura gustul varzei
Un celebru bucatar francez François Pierre de La Varenne spunea "Quand je mange une soupe aux choux, je veux qu’elle ait goût de chou. " = Cand mananc o supa de varza vreau sa simt gustul verzei.
Puteti binenteles adauga morcovi, cartofi etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/supa-de-varza-cu-sunca-de-porc-sarata.html
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute, indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si puneti deoparte apa in care a fiert.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt (eu am mixat-o).
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna. Adaugati varza tocata, sosul si bulionul de rosii si 1 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.
Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.
Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati daca varza si sunca sunt fierte.
Puteti servi !
Daca vreti sa puneti cartofi si morcovi le curatati, taiati si le adaugati cans mai raman 20 de minute.
Serviti cu paine completa sau cu mamaliga.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult