Supa thailandeza de legume

de Ksenya in Supe, 15 Mar 2017 | 6165 vizualizari

 

 Daca vreti sa incercati si altceva, va recomand o supa usoara si aromata, foarte buna. Iar daca aveti toate ingredientele la indemana, in maxim 15 minute e gata. Ideala in perioada postului. V-am dat cateva motive s-o testati :)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata galangan sau ghimbir tocat marunt ( cam o lingurita cu varf)
  • 1 tija lemon grass tocata partea inferioara, iar cea superioara taiata in bucati mai mari
  • 300 g ciuperci champignon taiate in 4
  • 4 vinete thailandeze (thai eggplant) taiate in felii
  • o mana varza chinezeasca taiata fideluta
  • o mana rosii cherry
  • 4 catei usturoi tocati marunt
  • 2 salote tocate marunt
  • 2 frunze kaffir lime
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura sos tamarind
  • 1 lingura sos soia
  • 2 linguri ulei
  • 2 fire ceapa verde taiate mai mare
  • ardei iute, dupa gust
  • 1 lingurita zahar palmier (optional)
  • frunze coriandru
  • 1,5 l stock de legume sau apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa thailandeza de legume:

 

 

Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe flacara. Adaugam stockul de legume, adaugam vinetele si ciupercile, lasam 7 minute, adaugam varza chinezeasca, rosiile, toate sosurile si zaharul. Adaugam si sucul de lamaie. Lasam 2 minute. Oprim flacara!

Supa e gata!

Se serveste cu frunze de coriandru si ardei iuti, alaturi de orez simplu fiert.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand nu este post, se adauga o lingurita shrimps paste.

2

Se mai adauga si o lingura sos de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa thailandeza de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez