Sushi din carne cu branza afumata si bacon

de Panacris in Mezel de casa, 1 Iun 2016 | 6819 vizualizari

 

Am plecat de la rețeta Sidoniei http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/sushi-din-carne-cu-cascaval-in-bacon.html și am adaptat-o la ce am găsit în frigider, la momentul oportun ;) 

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită și porc cca. 300 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar proaspăt ½ legătură,
  • Ou 1 bucată,
  • Pesmet ½ lingură,
  • Bacon feliat subțire cca. 100 g,
  • Brânză afumată cca. 50 g.
  • Pentru marinadă:
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Ketchup 2 linguri,
  • Oregano ½ linguriță,
  • Semințe de susan cca. 2 lingurițe.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi din carne cu branza afumata si bacon:

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține o pastă omogenă. Pe o folie alimentară se așează felii de bacon, apoi se adaugă amestecul de carne tocată și se nivelează, cât să acopere toată  ”foaia” de bacon ;) La capăt se adugă bastonașe de brânză afumată, apoi se rulează cu ajutorul foliei alimentare,  și se pune rulada într-o tavă de chec, tapetată cu foaie de pregament, ce se punel acopt cca. 20 de minute pe fiecare parte, la cca. 200 grade.

Între timp se preapară sosul de toping:D Se amestecă sosul de soia, cu ketchp-ul  și oregano, până se obține o pastă omogenă.

După ce s-a copt rulada se unge cu pasta de mai sus, apoi se  presară semițele de susanși se mi dă la copt ptr cca.10 minute, pe fiecare parte. Rulada se servește fierbinte sua rece, ca atare au alături de o garnitură și salată de sezon. Spor și poftă bună! ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi din carne cu branza afumata si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (15)

Lau 1

03.06.2016, 16:00

Sidy 1

04.06.2016, 06:15

Si mie imi place mult ce ti-a iesit, asa ca trebuie incercata si varianta aceasta ! Multumesc draga mea !

Catalina L 1

04.06.2016, 19:54

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Slanina popricata cu usturoi verde