Tarta aperitiv Cristina

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2012 | 21238 vizualizari

 

Intr-adevar cu mare succes se pot folosi tartele sarate ca si aperitive .Fie ca sunt in forme mari sau mici, ele vor fi apreciate cu siguranta.
Umplutura poate fi variata, dupa preferintele fiecareia.Iar aluatul poate fi cumparat( aluat foietaj) sau facut, asa cum l-am facut eu...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 75 g unt
  • 100 ml apa calduta
  • sare
  • pentru umplutura:
  • 300 g cascaval afumat
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 250 g bacon
  • 2 cepe
  • oregano
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv Cristina:

Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece.

Intindem apoi aluatul in forma rotunda si din aluatul ramas putem face diferite modele cu care sa ornam tarta.

Cascavalul il radem pe razatoarea cu gauri mari, ouale le batem bine.

Baconul taiat feliute il prajim si apoi il lasam pe o hartie absorbanta.

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Dupa ce am pus aluatul in tava,il intepam din loc in loc , asezam ceapa taiata, apoi baconul prajit

Ouale batute le amestecam cu smantana , laptele si condimentele.

Peste baconul prajit , punem in tava cascavalul ras apoi rasturnam compozitia de oua, smantana si lapte.

De jur imprejur eu am pus un snur facut din aluatul ramas.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute pina se coace tarta si se face o crusta aramie deasupra.

Se serveste calda , dar merge bine si rece cu sos alaturi.

Sosul l-am facut cu salata verde asa: 

- ulei de masline

- otet balsamic

- zahar

- mustar

- sos soia

- sare

- piper 

- lapte sau smantana

se pun cantitatile dupa gust iar laptele sau smantana pina este destul de subtire sosul. Se amesteca cu salata verde taiata fasii subtiri.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza