Tarta aperitiv cu aluat de placinte

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 3986 vizualizari

 

O tarta pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte
  • 500-800 gr de faina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • 1 pl de drojdie
  • 1 lg de sare
  • Umplutura:
  • 100 gr de sunca,salam
  • 100 gr branza sarata
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • ceapa verde
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu aluat de placinte:

     Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca .

     Cand aluatul a crescut intindem 2 foi pentru 2 tarte si le asezam in forme unse cu unt.Pe fiecare le umplem pe rand cu sunca taiata cubulete,branza rasa,rosie si ardei taiate cubulete,ceapa verde si presaram oregano.Da-m tavile la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.Pofta buna.

TIPS-URI

1

putem face ce umplutura dorim.

2

sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.

3

daca adaugati dovlecei si rosii ptr. o tarta cu legume presarati busuioc,ii da o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu aluat de placinte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ina 1

12.01.2016, 20:38

Ce bine arata

aglaia 1

14.01.2016, 20:06

Printe ingrediente nu este enumerat uleiul.
Aluatul, de ce contine ulei?

reisnaor_2006 1

15.01.2016, 11:19

am uitat sa scriu,se folosesc 30 de ml de ulei,eu folosesc si de masline in loc de cel normal,multumesc ptr ca mi-ai sesizat greseala

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu salam uscat si cascaval