Tarta cu aluat fraged si carne tocata

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 3 Mar 2020 | 2727 vizualizari

 

Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 50 ml apa
  • 50 g untura
  • 250 g faina

Ingrediente umplutura:

  • 750 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de dulceata de ardei iute
  • 1 legatura de marar
  • + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu aluat fraged si carne tocata:

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu aluat fraged si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume