Tarta cu ceapa

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2014 | 5864 vizualizari

 

Daca va place ceapa o sa va placa si placinta/ tarta aceasta. Fiindca am facut-o rotunda am sa ii zic si eu tarta asa cum a facut si Ancuta, de la care m-am inspirat pentru umplutura de ceapa. Tare mult mi-a placut de cand am vazut-o la ea si daca tot am fost pornita in ultimul timp pe astfel de placinte sarate am zis ca trebuie sa incerc neaparat si reteta ei.
Va garantez ca e delicioasa si pefecta pentru pranz sau cina.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina (eu am pus si un pic de faina neagra in combinatie cu cea alba, aprox 70 gr)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa ( aprox 7 cepe potrivite ca marime)
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • sare si piper
  • 100 g carnati afumati
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul.

Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura.

Curatam si spalam ceapa si o tocam marunt.

Calim ceapa intr-o tigaie in care am topit untul, pana devine sticloasa. Oprim focul si adaugam lingura de faina si amestecam. Lasam deoparte la racit.

Dupa ce s-a racit adaugam smantana pentru frisca si ouale batute. Condimenta cu sare si piper si amestecam.

Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava.

Asezam aluatul in tava unsa cu unt  turnam umplutura si nivelam.

Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si tragem marginile de aluat peste umplutura.

Dam tava la cuptorul preincazlit la 175-180 de grade, timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor, feliem si servim. 

E la fel de buna si calda si rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Panacris 1

20.02.2015, 07:53

Cum de am ratat-o până acum Super bună!

AlexTeacher 1

02.03.2015, 22:43

Bravo Timea ! Imi aduc bine aminte de reteta ta si promit c-o voi incerca la randul meu. A fost preferata mea la aceasta categorie si ma bucur ca ai reusit sa castigi un CrockPot, chiar daca s-a intamplat in cadrul altei catogorii. Viata ta de-acum va fi mult mai usoara in bucatarie - poti accesa http://www.crockpot-romania.ro pentru retete, dar asa cum am spus si celorlalti, cat de curand te astept cu retetele proprii. Inca o data, felicitari !

Xandrinne 1

01.07.2016, 07:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci