Tarta cu dovlecei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 7371 vizualizari

 

o tarta care merita incercata, e senzational de buna si e potrivita atat pentru un bufet suedez la o petrecere cat si pentru cina, sau pachetelul pentru serviciu!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 100 gr margarina
  • 6 linguri apa
  • 1/2 lingurita sare


pentru umplutura:

  • 5 oua
  • 200 gr telemea
  • 50 gr cascaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.

Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor marginile in interior. Taiem aluatul care depasesete forma. Cu o furculita intepam suprafata tartei. 

Batem ouale cu sarea si adaugam telemeaua rasa.

Adaugam ceapa si mararul tocate marunt. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem feliute putin mai groase si ii punem si pe ei peste compozitia de oua.

Punem nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizam.

Turnam compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta am facut o impletitura pe care am asezat-o pe margine. Am uns cu putin ou din compozitie.

Dam la cuptor la foc mediu. Cand este aproape gata radem deasupra cascavalul.

Mai dam la cuptor inca 5-10 minute.

Lasam sa se racoreasca putin apoi taiem felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:54

Frumoasa si delicioasa

Alina26 1

10.06.2013, 15:24

ce bine arataa.....am facut si eu o data...dar a ta e super buna!!!imi plce mai mult!!!!

Panacris 1

06.05.2015, 09:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si bacon