Tarta cu mazare si ricotta

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 4598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente baza:
  • 20 g tarate de grau
  • 36 g tarate ovaz
  • 24 g complex de tarate grau, orz, secara
  • 6 g tarate Psyllium
  • 10 g faina integrala de orz
  • 190 g iaurt natural
  • 1 albus
  • 1 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 255 g ricotta
  • 170 g mazare Bonduelle, din conserva
  • 50 g iaurt natural
  • 1/8 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • Decor:
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica fiarta
  • cateva boabe de mazare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mazare si ricotta:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri. 

3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.

4. Pentru umplutura mixam ricotta cu iaurt, sare si piper, adaugam mazarea si amestecam.

5. Reducem temperatura cuptorului la 190°C, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.

6. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajotorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.
7. Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.

 

Nota!

Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

11.05.2013, 10:55

Gaby, si gustul e wow.

_Alina_ 1

11.05.2013, 10:55

Merisor, sentimentul e reciproc!

babi5 1

18.06.2013, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)