Tarta cu mere

de codoim in Prajituri, 21 Oct 2014 | 9366 vizualizari

 

Este un desert clasic francez, simplu de realizat si foarte apreciat de adulti cat si de copii.

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluatul de tarta
  • 200gr faina
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 3linguri de zahar
  • Pt piureul de mere
  • 2 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 3 mere pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim blatul de tarta:intr-un bol punem faina, zaharul si sarea apoi untul,  si incepem sa framantam un aluat elastic.

Putem adauga un pic de apa  doar pentru a lega ingredientele .Dam aluatului o forma rotunda si dam la rece pt cel putin 30 min.

In acest timp ne ocupam de piureul de mere:intr-o caserola punem zaharul si merele curatate si taiate cubulete mici, la foc mic si calim pana obtinem un piure, apoi il lasam la racit.

Restul de mere le curatam de coaja si le scoatem casuta cu seminte ,apoi le taiem felii subtiri.

Montam tarta astfel:intindem aluatul intr-o forma rotunda de tarta , punem piureul de mere peste aluat iar apoi asezam feliile de mere .

Presaram deasupra zahar su putem de asemenea pune cateva feliute fine de unt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35 min .

TIPS-URI

1

Dupa ce tarta sa racit o putem unge pe deasupra cu un pic de gem de piersici sau caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere