Tarta cu prune si crumble

de T I M E A in Prajituri, 5 Sep 2013 | 10912 vizualizari

 

Categoric asta este tarta mea preferata

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura gris
  • 500 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • Cumble:
  • 100 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 100-120 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.

Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm).

Asezam aluatul in tava  si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic).

Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.

Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

daca nu folositi lamaie adaugati doar 3 linguri de apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

laura_n 1

08.09.2013, 14:47

grozava tarta! si eu am plan multe tarte cu prune toamna asta

susu 1

15.10.2014, 19:14

daca tot atat o lauzi si arata asa de bine o trec si eu la fav

T I M E A 1

15.10.2014, 22:34

Susu nu o laud degeaba,dar eu ador tartele asa ca nu te lua dupa mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta de capsune