Tarta cu prune si visine

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2014 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g untura
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • coaja de portocala
  • zahar vanilat
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • apa la teperatura camerei
  • 1 borcan compot de prune
  • 1 cana visine
  • o mana nuci
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si visine:

Intr-un bol amestecam faina cu drojdia,sare,zahar,zahar vanilat,coaja de portocala,facem o gaura in mijloc si adaugam untura,incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen.

Acoperim si lasam cca 15 min deoparte.

Intre timp scurgem visinele si prunele de zeama(cu ajutorul unei site).

Pe masa infainata intindem o foaie potrivita ca grosime.

Tapetam o tava cu hartie de copt adaugam foaie de aluat,o intepam cu furculita si adaugam 1 lingurita de gris,adaugam prunele fara samburi,visinele si nucile tocate.

Deasupra adaugam fasii de aluat care a ramas.

Am uns cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si prune caramelizate