Tarta cu pui si ghebe

de Rocsi in Pui, 27 Noi 2018 | 2709 vizualizari

 

Aceasta tarta a fost una din cele mai bune si gustoase, cel putin pentru mine. Imi plac mult ghebele, imi place puiul, si daca le combini iese o mare bunatate. In plus, este destul de satioasa, o felie de tarta, 1/2 de cana cu iaurt langa si nu mai ai nevoie de altceva la o masa. Ce spuneti, va tenteaza sa o incercati?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt
    • 1 ou
    • 240 gr faina
    • 3 linfuri apa rece
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 1 piept de pui fara piele si os
    • 300 gr ghebe fierte
    • 1 ceapa verde
    • 150 gr mozzarella
    • 1 ou
    • 3 linguri lapte
    • 2 felii de ardei kapia
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • busuioc uscat
    • 1 catel de usturoi
    • 4 linguri ulei
    • 1 lingura susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ghebe:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti din aluat o foaie potrivit de groasa. Asezati-o in tava, presati usor cu degetele si pe margini, o intepati cu furculita. Daca aveti susplus peste tava, il indepartati cu un cutit. Dati tava cu aluat la frigider.

Umplutura: Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucatele mai mari. Incingeti 2 linguri de ulei intr- tigaie, puneti puiul, presarati sare, piper, boia dulce, busuioc si usturoiul tocat marunt. Il rumeniti bine pe toate partile, pana isi lasa tot lichidul. Cand este gata, trageti puiul deoparte si il lasati sa se racoreasca. Ghebele le tocati marunt, iar ceapa verde o taiati rondele. Incingeti in alta tigaie 2 linguri de ulei, adaugati ghebele si ceapa verde. Le innabusiti 1-2 minute, apoi turnati 1 canita cu apa. Presarati sare, piper, lasati sa scada totul la foc potrivit. Cand este gata, trageti tigaia deoparte, lasati sa se raceasca. Mozzarella o taiati cubulete, la fel si ardeiul kapia. Scoateti tava cu aluat de la frigider, turnati amestecul cu ghebe, il nivelati, apoi puneti puiul. Puneti bucatile de mozzarella, ardeiul kapia. Oul il bateti spuma cu cele 3 linguri de lapte, il turnati peste tarta. La final presarati susanul. 

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos si este bine patrunsa. O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi puteti servi. Daca nu o serviti imediat pe toata, cand este calduta, o acoperiti cu folie alimentara, pentru a nu se intari puiul.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas- mancare chinezeasca