Tarta cu pui si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2012 | 4459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 250g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece (daca este cazul)
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura:
  • piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu (al meu a fost galben)
  • patrunjel verde tocat
  • 300g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • un praf de nucsoara
  • 150-200g branza (eu am avut cas proaspat)
  • rosie, masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si legume:

Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura.

Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau unt. Ar trebui pieptul de pui taiat bucatele si calit si acesta inainte, insa eu am avut piept ramas de la un pui pregatit la cuptor, asa ca a fost mai simplu. Dupa ce s-au calit, se dau deoparte. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas se pune smantana, se bate bine cu ouale, sare, piper si praf de nucsoara. Se adauga casul dat pe razatoarea mare, frunzele de patrunjel tocat si se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de legume si carne peste aceasta compozitie. Se amesteca.

Aluatul se intinde si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita si se da pt. 10 minute la cuptor. Se scoate tava si se toarna compozitia peste aluat. Se niveleaza si se orneaza cu rosii si masline. Se da la cuptor pana se incheaga compozitia si prinde culoare deasupra.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume si bacon