Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella

de Ilaria_sara in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2012 | 6067 vizualizari

 

Aceste ingrediente sunt pentru 6 persoane sau 4, daca sunt mai flamande. Este o tarta foarte buna, eu am pregatit-o pentru cina si nu a mai ramas nimic. Este foarte simplu de realizat si e gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi foietaj
  • 2-3 dovlecei lungi
  • 100 g kaiser taiat cuburi
  • 200 g mozzarella
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 g urda
  • 20 g parmezan sau un cascaval un pic sarat si dur ptr a se razui cu usurinta
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella:

Spalati dovleceii si taie-i rondele subtirele. Frigeti-le intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. 

Dupa circa 10 minute, adaugati kaiserul taiat cuburi si o cescuta de apa si lasati la fiert circa 5 minute. 

Intr-un vas amestecati ouale cu urda, un pic de sare si piper. Pune si laptele, mesteca si omogenizeaza crema.

Imbraca o tava ptr tarte cu hartie de copt si pune foaia de aluat, inteap-o cu furculita si pune dovleceii si kaiserul. Adauga mozzarella taiata cuburi si la urma crema de oua si urda. 

Dati o forma bordurilor si ungeti cu un pic de lapte. 

Coaceti la 180^ ptr circa 30 minute.  Lasati la racit un pic si apoi serviti. 

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de sare pe care o folositi ptr ca parmezanul este destul de sarat, de asemenea si kaiserul. Totul depinde de gusturile dumneavoastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovlecei si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

08.09.2012, 18:34

imi place...am pus-o la favorite...

Ilaria_sara 1

11.09.2012, 23:29

multumesc tuturor !!!
cand mai am timp, am sa mai scriu, momentan Sara, fetita mea de 2 luni, imi cam ocupa tot timpul !

kukibella 1

15.09.2012, 16:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz