Tartelete cu sardine

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2012 | 8449 vizualizari

 

Tarteletele pentru mine sunt nişte preparate foarte uşor de realizat. Ne plac foarte mult şi de aceea aluatul de plăcintă sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alături de alte antreuri pe o masă festivă sau la fel de bine pot fi servite la cină alături de un pahar de lapte.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g foi pentru plăcintă
  • - 3 ouă
  • - 100 g unt
  • - 1 cutie sardine în ulei - 170 g
  • - 75 g brânză " Năsal "
  • - 1 ceapă roşie
  • - 1/2 gogoşar
  • - 4 căţei de usturoi
  • - 4 linguri smântână
  • - sare, piper
  • - 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelete cu sardine:

Am tocat ceapa roşie şi gogoşarul apoi le-am călit în 2 linguri ulei de măsline. După înmuierea lor am adăugat usturoiul tăiat feliuţe.

Am întins aluatul de foietaj pe folia în care a fost ambalat şi l-am tăiat în pătrate  de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. În tava de brioşe, unsă în fiecare locaş cu unt,  am pus câte  trei foi de foietaJ.

Într-un castron am bătut ouăle cu sare şi piper, am adăugat mărarul tocat,

brânza " Năsal " rasă şi smântâna. Brânza "Năsal" este o brânză foarte gustoasă preparată în fabrica Napolact şi maturată în Grota de la Ţaga timp de trei săptămâni, conferindu-i un gust aparte.

Amestecului de ouă i-am adăugat ceapa şi gogoşarul călit, am omogenizat şi cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul în fiecare "coşuleţ" din foietaj.

Deasupra fiecăruia am pus câte o sardină (sardinele le-am pus la scurs înainte cu o oră) sau numai jumătate, depinde de mărimea acesteia.

Am dat tava la cuptorul încălzit pentru 2o minute la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte mediteraneene