Terina de pui cu orez si legume

de vio_dreams in Pui, 8 Mar 2013 | 41852 vizualizari

 

Un aperitiv aspectuos, demn de mesele festive!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr boabe porumb
  • 50 gr mazare
  • 50 gr ciuperci
  • 100 gr orez prefiert
  • 100 gr spanac
  • 50 gr cascaval
  • 6 oua
  • sare, piper
  • usturoi granulat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de pui cu orez si legume:

Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem.

Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana  crocant apoi il taiem cuburi.

Taiem ardeiul cubulete.

Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa.

Batem ouale cu sarea, piperul si usturoiul granulat. Adaugam morcovul, ardeiul, porumul, mazarea, ciupercile si orezul peste oua.

Ungem o forma dreptunghiulara cu putin ulei. 

Punem o parte din amestecul de legume doar atat cat sa umplem forma cam de un deget. 

Punem apoi un strat de piept de pui, un strat din amestecul legume, apoi acoperim cu un strat de spanac.

Continuam cu un strat de legume apoi din nou piept de pui si la final amestecul de legume ramas.

Radem deasupra cascavalul.

Dam la cuptor la foc mediu circa 40 minute. Lasam sa se raceasca total apoi o scoatem din tava. 

Taiem felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

TIPS-URI

1

Lasam sa se raceasca total si abia apoi o scoatem din tava. Inainte de a taia fiecare felie stegem cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de pui cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

07.05.2015, 06:32

Foarte buna!

poa 1

07.05.2015, 11:25

Super buna!!!!

poa 1

07.05.2015, 11:27

Direct la favorite cu reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi in oala romana