Tiramisu reteta

de VanessaAli in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 2663 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, Tiramisu cu oua, tiramisu fara oua? Am vazut atatea variante ale acestui desert simplu ca nu am putut alege pe care reteta sa o urmez, asa ca m-am hotarat: fac o combinatie din toate. Rezultatul a fost unul ... delicios! Cel mai simplu desert pe care l-am facut, rapid si super bun!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400g piscoturi
  • cafea neindulciuta
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind mixerul pentru o incorporare mai buna.

Dupa ce cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem in cafea, pe-o parte si pe alta, dar doar pentru cateva secunde, dupa care il asezam in tava. Continuam asa cu jumatate din piscoturi, apoi le acoperim cu putin mai mult de jumatate din crema. Dam restul piscoturilor prin cafea si le asezam simetric deasupra. Le acoperim si pe acestea cu restul de crema, o uniformizam si presaram cacao. Pentru a il personaliza, eu am facut cu degetul niste cercuri  si chiar mi-a placut cum arata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si branza